Natura

Bogatia biodiversitatii

Meșendorf este situat în regiunea Târnava Mare, o zonă protejată Natura 2000, parte a unei rețele integrate a celor mai valoroase specii și habitate europene aflate în pericol.

Această zonă naturală nealterată găzduiește o mare diversitate de animale sălbatice - căprioare, vulpi, mistreți, cât și numeroase specii amenințate și protejate în cadrul Uniunii Europene, precum lupii, urșii sau pisicile sălbatice. Zona este de asemenea ideală pentru observarea păsărilor, iubitorii acestora putând admira până la 55 de specii de păsări pe cale de dispariție în Europa, între care uliul păsărar, uliul porumbar sau cristelul de câmp.

Păduri vechi de stejar și fag, alături de pășuni și pajiști pline de flori sălbatice, înconjoară satele liniștite, dezvoltate în jurul unor impunătoare biserici fortificate. În această zonă, agricultura tradițională se desfășoară în echilibru cu natura, iar plantele medicinale sunt abundente și adesea utilizate de localnici.

Toate acestea fac din regiunea Târnava Mare un paradis natural de importanță internațională.

Aici veți descoperi Meșendorful, unul dintre cele mai liniștite și autentice sate din zonă. Departe de șoseaua aglomerată, la capătul unui drum de țară, Meșendorful este adăpostit de zgomot și agitație, integrându-se perfect cu natura din jur.

20160826_172106.jpg

Activitati

  • plimbări relaxante în natură
  • drumeții pe colinele din jur
  • privit & studiat păsări
  • privit & studiat urși
  • privit & studiat stele

Vă rugăm să respectați toate animalele și plantele regiunii și să sprijiniți turismul durabil. Bucurați-vă de armonie, de tot ceea ce regiunea are de oferit și protejați-o.

Texte de Meșendorf Gasthaus.