Proprietatea

La Meșendorf Gasthaus veți locui într-o casă tradițională săsească din fermecătorul sat Meșendorf, situat în inima Transilvaniei. O casă mare cu tavane înalte de lemn, diverse anexe și o largă curte interioară alcătuiesc proprietatea, ce a fost restaurată cu grijă pentru a conserva moștenirea săsească și a oferi oaspeților noștri confort și relaxare. 

casa cea veche

Ridicată în 1919, casa cea cea veche respectă arhitectura tradițională săsească specifică regiunii. Aceasta a fost restaurată de curând, cu atenție și respect pentru bogatul patrimoniu cultural săsesc, fiind gata să întâmpine oaspeți în patru camere amenajate minunat, ce îmbină tradiția și confortul (apartamentul, camera cea mare și cele două mansarde). Mobilierul lucrat cu grijă și elementele de design interior sunt menite să insufle confort și relaxare.
Tot aici, oaspeții se pot destinde în salonul vânătorilor. Dacă vreți să aflați mai multe despre dragostea noastră pentru păduri sau despre filozofia noastră asupra vânătorii sustenabile, suntem bucuroși să vă invităm la o discuție! 

casa cea noua

Construită mai recent, casa cea nouă din curte urmează principiile frumuseții și simpității arhitecturii săsești, neafectând autenticitatea locului. Casa cea nouă este împărțită în trei spații de cazare perfect integrate în peisaj. Fiecare din cele 3 spații îmbină materiale artizanale locale cu un design jucăuș, ceea ce le face perfecte pentru familiile cu copii mici. Scara interioară ce conduce la mansardă creează un spațiu ideal pentru copii sau grupuri de prieteni.

sura cea magica

Șura cea magică este acel spațiu în care vechiul și noul se completează în cel mai bun mod pentru a conserva valoarea culturală și istorică a acestei bijuterii arhitecturale. Veche de mai bine de 100 de ani, șura săsească a fost conservată în forma sa originală cu ajutorul unei "încăperi de lemn", ce găzduiește acum sala de mese, un spațiu în care oaspeții pot experimenta delicioasa bucătărie locală, ce îmbină influențe românești, săsești și maghiare într-o salbă de arome. Să nu uităm cea mai bună parte: oaspeții pot urca în șură, deasupra sălii de mese, pentru a-i putea admira structura, a simți mirosul lemnului și a se lăsa absorbiți de istoria locului. Nu ratați anul construcției șurii inscripționat pe una din marile grinzi de lemn.

Știați că .... Muzeul Satului din București  expune o șură de lemn din Meșendorf construită în 1864, construcție reprezentativă pentru arhitectura săsească?

gradina

După cum era de așteptat pentru o casă săsească, Meșendorf Gasthaus ascunde o curte interioară superbă, unde puteți  As you might expect from a Saxon house, Mesendorf Gasthaus hides a beautiful inner yard, unde puteți savura o băutură sau o carte bună din primăvară până în toamnă, sau vă puteți bucura de zăpadă iarna. În spatele șurii magice se întinde și o mare livadă, de unde puteți porni în explorarea colinelor și pădurilor din apropriere. Copiii vor fi încântați!

Grădina e locul perfect pentru a visa cu ochii deschiși și a admira cerul înstelat. Cei pasionați de astronomie se vor îndăgosti iremediabil de cerul de la Meșendorf!